Thursday, September 24, 2009

Mü-Yap Çok Oldu !! Etkiye Tepki Gösterin !!



Yakın arkadaşlarım bilir asla sözümü esirgemem! Akp ve Mü-Yap’ın yaptığı rezilliğin adı gerciliğin şova gönüşmesi. Hadi o bir yana, buna bizim boyun eğmemiz ve internet dediğimiz “bilgi denizindeki” adaların bize para vermediğimiz için “satılmak istenmesi” ve de buna ses çıkarmamamıza ne denir onu bir düşünün!

Kömüre, oduna, buz dolabına oyunu, şerefini, vatanını satan kitleler arasında yaşıyoruz evet! Ama onlara boyun eğip “onların” kullanmadığı internetimizi kısıtlamalarına ve hayatımızı “yasaklar” ile çevirmelerine göz yummak da aynı kapıya çıkmaz mı?

TEPKİNİZİ GÖSTERİN ARTIK !!! YETER !!!

Dünya bize gülüyor ya. Suudi Arabistandan farkımız ne? Şeriat ! Merak etmeyin “her yerde Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarıyız” demesini biliyorsak, tepkimizi de göstereceğiz. Emin olun Atatürk olsa bu şerefsizleri kurşuna dizerdi Taksim meydanında.

Tepkinizi “3.Şahıslar” (Devlet bize bu adı veriyor hukukta. Neden? Engele takılan biz değiliz çünkü!! şirketler 2.Şahıs ama!! ) olarak göstermenin yollarını da gösteriyorum size; Aşağıdaki bu resmin çıktısını alıp zarfa koyun ve Mü-Yap Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği Kuloğlu Mah. Turnacıbaşı Sok. No:16 Kat:5 80070 Beyoğlu İstanbul adresine postalayın.

Bu zor geliyorsa (Haklarınızın Mü-Yap’a satılması zorunuza gitmiyorsa) aşağıdaki metni onun aşağısında bulunan mail adreslerine gönderin. (mail adresleri geçerlidir, bu da benim ikramım olsun mü-yap’a!!)

Sayın yetkililer,

Birçoğunuzun bildiği üzere MySpace ve Last.Fm siteleri Mü-Yap tarafından aldırılan bir kararla Türkiye’den erişime kapatıldı. Daha önce de birçok Internet sitesinin bu veya benzeri gerekçelerle erişimi engellenmişti. Tüm dünyaya bizi rezil eden, her şeyden önemlisi artık gündelik hayatımızın içine yerleşmiş olan Internet’in öyle ya da böyle kısıtlanması durmalıdır. Konu aslında sadece bu iki site değil fakat bunlar bardağı taşıran son damla oldu!

MySpace ve Last.Fm konusundaki gelişmeler ise bazılarını doğrudan, bazılarını ise dolaylı yoldan etkilemektedir. MySpace ve Last.Fm, alternatif müzik türlerinde çalışmalar sergileyen gerek Türk gerekse yabancı sanatçılar için en önemli mecralardır.

Sizin çok iyi bildiğiniz üzere müzik endüstrisine ve büyük plak şirketlerine alternatif olan müzik üretme kanalları o coğrafya için büyük önem taşır. Tüm dünyada alternatif kanallar ve anaakım arasında şöyle bir ilişki geçerlidir: Alternatif müzik üretme kanalları üzerinden yeni bir müzik tarzı ya da yeni bir “yıldız adayı” oluşur, gençler bu müzik tarzını ya da yıldız adayını takip etmeye başlar. Bu yenilik eğer gençliğe gerçekten hitap edebiliyorsa, takipçi kitlesi o derecede artar. Anaakım plak şirketleri ise, bu müzik tarzını “keşfetmek” ve onu kendi bünyesine almak için kavga verir.

Ne yazık ki Türkiye’de müzik endüstrisini yönetenler bu gerçeği görmezden geliyor. MySpace ve Last.fm gibi Türkiyeli müzisyenlerin de çokça faydalandığı alternatif müzik dağıtma kanalları üzerinde baskı yapıyor. Endüstriyi elinde tutan plak şirketleri bunu yapmak yerine bu alternatif kanallar üzerinden ciddi bir ARGE çalışmasına girseler ne kadar kazançlı çıkacaklarının farkında değiller. Sanki ellerinde “bir ülkenin müzik üretimini daraltmak ve kurutmak için yapılması gerekenler” listesi var ve bunu uyguluyorlar.

Sizler bilinçli veya bilinçsiz olarak Mü-Yap’ın almış olduğu karara destek olmaktasınız. Bu sebeple gerek MySpace, gerekse Last.Fm siteleri açılana kadar çıkarmış olduğunuz hiçbir albümü veya bir başka ürünü almayacağız. Protestomuz Mü-Yap bu davaları geri çekene kadar da devam edecek.

Bilinmesi gereken nokta yasaklamalarla hiçbir yere varılamayacağı ve artık bu yasaklara hiçbir şekilde sessiz kalınmayacağıdır. Bu konuda sizin de tepkisiz davranmanız durumunda protestolarımıza devam edeceğiz.

MÜZİĞİ ÖZGÜR BIRAKIN!

Mail Listesi:

aozbir@superonline.com,

info@topkapitr.com,

guvercinmuzik@gmail.com,

info@fonomuzik.com,

ada@adamusic.net,

info@emreplak.com.tr,

info@sesplak.com.tr,

uzelli@uzelli.com,

kemalkekeva@yasarkekeva.com,

info@baymuzik.com.tr,

nacisaysu@baymuzik.com.tr,

baletplak@superonline.com,

info@ferdifonmuzik.com,

turantimur@hotmail.com,

seyhan@seyhanmuzik.com,

sahinozer@sahinozer.com.tr,

gam@ahmetkaya.com,

pozitif@tnn.net,

doublemoon@tnn.net,

info@ibermuzik.com,

yenidunyamuzik@yenidunya.com,

sert@yenidunya.com,

uygar@tarkanonline.net,

aydin.kurc@rt.net.tr,

avrupamuzik@avrupamuzik.com,

cengiz@avrupamuzik.com,

deniz@avrupamuzik.com,

aykut@iremrecords.com,

bilal@cinarmuzik.net,

asm@kablonet.com,

info@turkuolamuzik.com,

milhan@milhan.com,

dokuzsekiz@dokuzsekiz.com.tr,

ozlemplak@hotmail.com,

info@pasajmuzik.com,

info@cinanmuzik.com,

sinegraf@sinegraf.com,

koc_hasim@yahoo.com,

info@atimuzik.com.tr,

akustikmuzik@akustikmuzik.com,

mega@megamuzik.com,

seyhan@seyhanmuzik.com,

ibrahim@yakartop.com.tr,

mail@yakartop.com.tr,

mail@mess.com.tr,

info@pmdyapim.com,

info@ossimuzik.com,

info@devsankasetcilik.com,

niran.numusic@hotmail.com,

info@audiologyrecords.com,

zeynep.okyay@emimusic.com,

arzu.guldiken@emimusic.com,

berna.ozyurt@emimusic.com,

askin.yildiz@emimusic.com,

mehmet.portakal@emimusic.com,

ihbar@mu-yap.org

Haklarınızı Arayın Artık !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ayrıca Redikal’deki Köşe Yazısını okuyabilirsiniz : Buradan

No comments:

Post a Comment